De samenstellers en een deel van de cast van het openluchtspel Nooit meer brengen een eerbetoon aan de op 7 april 1945 om het leven gekomen vriendinnen Leike van Vuuren en Fien Seegers. Links Onne Heesen.
Volledig scherm
PREMIUM
De samenstellers en een deel van de cast van het openluchtspel Nooit meer brengen een eerbetoon aan de op 7 april 1945 om het leven gekomen vriendinnen Leike van Vuuren en Fien Seegers. Links Onne Heesen. © theo kock persfotografie

Stille herdenking van verwoestend eind oorlog in Loil: ‘Juist nu moment om te herdenken’

LOIL - Op 3 april 1945 werd Loil bevrijd. Vier dagen later zorgde de ontploffende munitie die de Duitsers hadden achtergelaten in de meisjesschool, voor het echte slotakkoord van de oorlog:  Leike van Vuuren en Fien Seegers, beiden 12 jaar oud, lieten het leven. ,,Juist nu, op de dag af 75 jaar later, een moment om te herdenken”, zegt Onne Heesen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers