Volledig scherm
PREMIUM
Anke IJsveld neemt deel aan EK en WK natural bodybuiliding. © Jan Ruland van den Brink

Stofzuigen op naaldhakken voor EK en WK: Anke IJsveld doet aan natural bodybuilding

Van Didamse juf tot 'Body Building Pro' in Amerika. Dat is het stormachtige leven van Anke IJsveld (32) de laatste anderhalf jaar. Aan wedstrijden deed ze tot een jaar geleden niet. Nu neemt Anke IJsveld uit Didam zaterdag deel aan het Europees kampioenschap natural bodybuilding in Roemenië. En staat ze in november op het WK in Amerika.

Na de pabo blijkt er acht jaar geleden geen werk voor IJsveld. Op sportschool Aerofitt wordt ze bij toeval gevraagd Les Mills-lessen te gaan geven. Ze blijkt nog fanatieker dan de juf. Haar lichaam ontwikkelt zich snel.

Prachtig vindt ze de zichtbare spiergroei. En dan is het hek van de dam. ,,Voordat ik een jaar geleden mijn eerste wedstrijd deed, had ik er nog nooit één gezien", zegt IJsveld lachend. ,,Ik heb op het podium bij het poseren zelfs bij de anderen afgekeken hoe ik moest gaan staan. En dat is het fijne van de bond waar ik bij zit: daarop word je dan niet afgebrand."

Quote

Ik heb op het podium bij het poseren zelfs bij de anderen afgekeken hoe ik moest gaan staan

Anke IJsveld, Natural bodybuilder
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers