Volledig scherm
Van de stal en de varkens bleef weinig over door de grote brand in Didam. © Theo Kock

Stukjes dak van verbrande stal dwarrelen neer in omgeving Didam

DIDAM - Delen van het dak van de afgebrande varkensstal in Didam liggen mogelijk verspreid in de omgeving. Deze bevatten geen asbest, maar kunnen dinsdagavond nog behoorlijk heet zijn.

Hiervoor waarschuwt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Wie zo'n stukje dak tegenkomt, kan het veilig oppakken en bij het afval doen. Doe voor de zekerheid wel even een goeie handschoen aan, zegt de veiligheidsregio erbij.

De brand die dinsdagmiddag uitbrak in een grote varkensstal aan de Tatelaarweg in Didam verwoestte het gebouw en de levens van 2.500 varkens. In de wijde omgeving waren donkere rookwolken te zien. Rond 18.30 uur werd het sein brand meester gegeven, maar de brandweer is de rest van de avond nog aan het nablussen. De oorzaak van de brand is dinsdagavond niet bekend geworden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gedeputeerde: ‘Sneltrein Doetinchem-Arnhem moet in 2024 kunnen rijden’

    Gedeputeer­de: ‘Sneltrein Doetinchem-Arn­hem moet in 2024 kunnen rijden’

    DIDAM - De RegioExpress Achterhoek, een sneltrein linea recta tussen Doetinchem en Arnhem, moet in 2024 kunnen rijden. Volgens gedeputeerde Conny Bieze van Gelderland is dat een reële verwachting. De trajectverkenning is in volle gang, in de loop van komend jaar moeten de eerste resultaten duidelijkheid verschaffen hoe en wanneer er een extra trein op het dubbelspoor tussen Doetinchem de Huet en Arnhem zal rijden en wat de aanleg kost.

Liemers