Een auto wordt weggestuurd bij de ingang van de Noorder Markweg in Loerbeek. De weg is door de gemeente afgesloten omdat het zo druk was bij hondenopvang Zalikas in de straat, dat het risico op verspreiding van het corona virus te groot werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een auto wordt weggestuurd bij de ingang van de Noorder Markweg in Loerbeek. De weg is door de gemeente afgesloten omdat het zo druk was bij hondenopvang Zalikas in de straat, dat het risico op verspreiding van het corona virus te groot werd. © theo kock persfotografie

Te druk bij hondenopvang Loerbeek, weg wekenlang afgesloten: ‘Groot risico voor de verspreiding van corona’

UPDATELOERBEEK - Hekken en verkeersregelaars versperren de Noorder Markweg in Loerbeek. Door drukte bij hondenopvang Zalikas heeft de burgemeester Peter de Baat van Montferland besloten de weg tot 1 maart af te sluiten. Het besluit kwam volgens hem na herhaaldelijke en structurele overtredingen van de coronamaatregelen.

5 reacties

 • B Jansen

  1 maand geleden
  Symboolpolitiek....sluit de opvang indien er overtredingen zijn en niet opgelost worden. Handhaaf waar nodig en de weg afsluiten is geen oplossing...
 • Sandra van Deelen

  1 maand geleden
  Tsja, zo lang mevrouw Kalshoven zielige verhalen blijft ophangen over getraumatiseerde dieren blijven er vele mensen in trappen. Het verhaal van het raadslid is geen incident, maar een wekelijks terugkerend fenomeen en dat al zeer lange tijd. Medelijden met de buren zoals mevrouw zegt, hmm daarom heeft de buurt al heel veel jaren last van haar en haar "getraumatiseerde" honden. Kon haar voorheen ook geen bal schelen, nu de weg afgesloten wordt ineens wel?
 • Eelco .

  1 maand geleden
  Niet te geloven dat zoveel mensen hier nog steeds intrappen. Deze vorm van hondenmaffia / dognapping zou per direct verboden moeten worden. De honden worden door de Roemeense zusterorganisatie illegaal op straat gevangen (geen enkele check of de hond een eigenaar heeft..) en naar Nederland gehaald en dan wordt er een zielig verhaal aan gekoppeld om de kopers van de hond maar over te halen om te kopen. Op een gegeven moment meer dan 35 auto's voor het ophalen van nieuw gevangen honden? Hoeveel??
 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  Hoogste tijd dat de politiek aan deze beestachtige handel eindelijk eens een einde maakt...! dit gesleep met honden uit het buitenland is niet bevordelijk voor de gezondheid van dieren in ons eigen land...! omdat ze meestal na aankoop blijkt dat ze allerlei ziekte,s en gebreken vertonen , en de ,,nieuwe,, baasjes met torenhoge kosten bij de dierenarts worden op gezadeld..! dus bezint eer ge begint...! er zijn in onze eigen dieren asiel,s gezonde honden genoeg ...!
 • Frerichs

  1 maand geleden
  Verbied de handel in honden/puppies uit Oostbloklanden. Naast overlast ikv covid is het ook dierenmishandeling
 1. Topdrukte bij buitenzwembad: 'Ik ben zo blij als een kind'
  Play

  Topdrukte bij buitenzwem­bad: 'Ik ben zo blij als een kind'

 2. 'Straatrace' blijkt remproeven van de politie te zijn
  Play

  'Straatrace' blijkt remproeven van de politie te zijn

Liemers