Volledig scherm
PREMIUM
Kasteel Huis Bergh wordt brandveiliger. © Jan Ruland van den Brink

Te weinig bluswater voor Kasteel Huis Bergh, gebouw moet brandveiliger

’s-HEERENBERG - Kasteel Huis Bergh gaat het monumentale gebouw in 's-Heerenberg brandveiliger maken. Bij een controle van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland is gebleken dat er maatregelen nodig zijn om het culturele erfgoed bij een grote brand beter te kunnen beschermen.

Van brandonveiligheid in en rond het gebouw is geen sprake. Voor bezoekers en het personeel is het pand brandveilig genoeg. Maar bij een echt grote calamiteit is er niet voldoende bluswater beschikbaar om goed te kunnen optreden. Op het eigen terrein heeft Huis Bergh een aantal brandkranen en waterputten waar gebruik van kan worden gemaakt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’
    PREMIUM
    VIDEO

    Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’

    LOERBEEK - Daniëlle Kalshoven slaapt al drie jaar buiten tussen 6 van haar 35 honden in één van de kennels bij haar ouderlijk huis in Loerbeek. De overige 29 honden hebben een gerieflijk plekje in huis. Nog wel, want de Raad van State heeft geoordeeld dat ze maximaal 15 honden mag houden. En dus moet ze honden afstaan. Of in laten slapen. Of... ,,Over mijn lijk! Die honden blijven hier. Al ga ik de gevangenis in.”

Liemers