Theo heeft geen keus: zijn kerk móet op slot

VideoLOIL - Hij werd er gedoopt, deed er de communie, het vormsel. Theo Reuling trouwde in de kerk in Loil, werd er tot diaken gewijd. De uitvaart van z'n vrouw vond er plaats, en hij droeg z'n ouders de kerk uit. Reuling heeft een leven vol hoogte- en dieptepunten gekend in het heilige gebouw aan de Wehlseweg. 

Nu rest de diaken van de Gabriël-parochie nog één taak: hij doet er de deur op slot.

En ja, dat doet pijn. Maar Reuling en zijn mede-kerkbestuurders zagen ook: het nog langer openhouden van de elf kerken van de Liemerse parochie is geen optie. Voor mei volgend jaar moeten er zes dicht zijn.

 Naast die in Loil zijn of worden ook de kerkgebouwen in Braamt, Nieuw-Dijk, Nieuw-Wehl, Kilder en Stokkum 'aan de eredienst onttrokken', zoals dat heet. De sluitingen zijn onderdeel van een omvangrijk herstructureringsplan dat het bestuur vorig jaar presenteerde: 'Geloof in de toekomst'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers