Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Foto Freddy Schinkel

Thomas ten Brinke uit Zeddam wereldkampioen karten bij de jeugd

ZEDDAM - Thomas ten Brinke uit Zeddam is wereldkampioen karten geworden. Zondag won hij de titel in de zogeheten OK jeugdklasse. Het 14-jarige talent was met afstand de snelste in het Finse Alahärmä.

Ten Brinke won in de kwalificatie vijf van de zes heats. In de finale was hij van start tot finish oppermachtig en reed onbedreigd met 2,2 seconde voorsprong naar de titel. ‘Ik ben superblij en supertrots’, meldt Ten Brinke op zijn website.  ‘Alleen had ik het niet gekund. Ik wil mijn team, mijn vader en de rest van de familie graag bedanken. En natuurlijk ook mijn begeleider Koen de Meester, die overal mee naartoe gaat’.

Coach uit Formule 1

Thomas ten Brinke rijdt voor het team Ricky Flynn Motorsport. Sinds twee maanden wordt hij gecoacht door voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde, die in 2002 wereldkampioen in de karting werd. Thomas is de zoon van de bekende rallyrijder Bernhard ten Brinke, die hij als zijn grote inspiratiebron ziet.

Schoolschema afgestemd op raceweek

De Zeddamse scholier zit op het Rietveld Lyceum in Doetinchem. Hij maakt dezelfde toetsen als zijn klasgenoten, maar met een speciaal schema is zijn studie compleet afgestemd op zijn raceweek. Hij is 130 dagen per jaar met racen bezig.

 Achter Ten Brinke werd Braziliaan Rafael Chaves Camaras tweede en Kajus Siksnelis uit Litouwen derde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers