Emmerik vanuit de lucht. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Emmerik vanuit de lucht. Foto ter illustratie. © Google streetview

Tien coronagevallen in Emmerik

EMMERIK - In de Duitse gemeente Emmerik, grenzend aan Montferland en Zevenaar, zijn tien mensen geïnfecteerd door het coronavirus.

In de gemeente Rees, voor een klein gedeelte bij Megchelen grenzend aan Oude IJsselstreek zijn 21 mensen besmet. In de hele regio Kleef waar Emmerik en Rees deel van uitmaken, ligt het aantal op 237 mensen die besmet zijn met corona. Van hen liggen er 15 in ziekenhuizen onder andere in het Willibrord-spital in Emmerik. Twee mensen in de regio Kleef zijn overleden, 66 zijn er sinds de uitbraak van het virus genezen.

Willibrordziekenhuis

Het ziekenhuis in Emmerik zegt goed voorbereid te zijn op de opname van patiënten. ,,We doen alleen het strikt noodzakelijke aan medische ingrepen, de rest van de operaties is uitgesteld”, zegt directeur Jurgen Gerhorst. ,,Deze week wordt duidelijk of we voorlopig genoeg beschermend materiaal en desinfectiemiddelen hebben. We hebben nu nog genoeg en de bestellingen zijn gedaan, maar het wordt krap.” 

Drive-thru

In Rees is een drive-thru teststation bij een school geopend. Patiënten die door hun huisarts worden verwezen kunnen zich op de aanwezigheid van het coronavirus laten testen. Afgelopen vrijdag werd zeven personen getest, gisteren zes. Uitslagen van de tests zijn niet bekend.

Boetes

De gemeente Emmerik heeft aan drie bedrijven een boete opgelegd wegens het overtreden van de hygiëneregels. In één geval werd het bedrijf gesloten. Burgemeester Peter Hinze waarschuwt de inwoners ervoor dat er streng wordt opgetreden door de ordehandhavers.

 ,,Gezien de weersvoorspelling voor het komende weekeinde zullen weer veel mensen naar buiten in de parken en de Rijnpromenade willen. Maar ik wijs er nogmaals op dat picknicken in groepen of andere bijeenkomsten verboden is en in het belang van iedereen treden we streng op.”

 In Duitsland wordt samenscholing van meer dan twee personen beboet met 200 euro. Picknicken of barbecueën in het openbaar levert een boete van 250 euro op. 

Liemers