Tientallen gehandicapten voetballen in Didam

VideoDIDAM Ruim zestig voetballiefhebbers met een verstandelijke beperking doen zaterdag mee aan het 28e zaalvoetbaltoernooi in de Didamse sporthal De Muizenberg.

Het toernooi is een initiatief van de Spel- en Sportinstuif Gehandicapten De Liemers en bedoeld voor mensen met een beperking en op C- niveau. Aan het toernooi doen ploegen uit de regio mee, maar ook uit Kampen, Apeldoorn en uit Rees in Duitsland. De winnaar gaat naar huis met de wisselbeker. 

'Plezier staat voorop'

,,Het gaat niet alleen om het resultaat’’, meldt Spel- en Sportinstuif Gehandicapten, ,,het plezier staat weer voorop.’’

De spel- sportinstuif gehandicapten houdt elke woensdagavond een instuif voor mensen met een verstandelijke beperking in de Didamse sporthal. ,,Daar komen dan tientallen sporters om te voetballen, tafeltennissen, sjoelen en dergelijke, ieder op eigen niveau.’’

Het zaalvoetbaltoernooi wordt medegefinancierd door de Europese Unie. Ook het Fonds Sport Gehandicapten draagt een steentje bij.

Volledig scherm
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Subsidie voor dorpen Montferland schot in de roos

    Subsidie voor dorpen Montfer­land schot in de roos

    DIDAM - De negen kernen in Montferland (buiten Didam en ‘s-Heerenberg) hebben veel baat gehad bij de subsidie van 25.000 euro voor leefbaarheidsinitiatieven. In vijf kernen is een groot deel van de subsidie gebruikt voor verbetering van de dorpshuizen. De dorpsraden die in de meeste gevallen de leefbaarheidsinitiatieven hebben aangedragen, zijn zeer te spreken over de financiële injectie van de gemeente. Er komt een bescheiden vervolg op de regeling.

Liemers