Tientallen gehandicapten voetballen in Didam

VideoDIDAM Ruim zestig voetballiefhebbers met een verstandelijke beperking doen zaterdag mee aan het 28e zaalvoetbaltoernooi in de Didamse sporthal De Muizenberg.

Het toernooi is een initiatief van de Spel- en Sportinstuif Gehandicapten De Liemers en bedoeld voor mensen met een beperking en op C- niveau. Aan het toernooi doen ploegen uit de regio mee, maar ook uit Kampen, Apeldoorn en uit Rees in Duitsland. De winnaar gaat naar huis met de wisselbeker. 

'Plezier staat voorop'

,,Het gaat niet alleen om het resultaat’’, meldt Spel- en Sportinstuif Gehandicapten, ,,het plezier staat weer voorop.’’

De spel- sportinstuif gehandicapten houdt elke woensdagavond een instuif voor mensen met een verstandelijke beperking in de Didamse sporthal. ,,Daar komen dan tientallen sporters om te voetballen, tafeltennissen, sjoelen en dergelijke, ieder op eigen niveau.’’

Het zaalvoetbaltoernooi wordt medegefinancierd door de Europese Unie. Ook het Fonds Sport Gehandicapten draagt een steentje bij.

Volledig scherm
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers