Volledig scherm
PREMIUM
Ook woordvoerster Saskia Steenbergen van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Winterswijkse streekziekenhuis Koningin Beatrix doet mee aan Swim to Fight Cancer. © Roel Kleinpenning

Tranen en veel geld bij Swim to Fight Cancer in Braamt

BRAAMT - Swim to Fight Cancer werd weer niet in de Oude IJssel gehouden. Dit keer was Stroombroek in Braamt het decor. Het evenement werd er een groot succes. Er werd veel geld opgehaald en er vloeiden tranen.

Van alle deelnemers heeft Doetinchemmer Noud van de Louw (25) het hoogste sponsorbedrag binnengeharkt. Liefst 5100 euro verdient hij met zijn twee kilometer lange zwemtocht in recreatieplas Stroombroek in Braamt. Zijn vriendengroep staat met fakkels en spandoeken klaar als hij uit het water komt, zijn vader Wim (65) omhelst hem.

Longkanker

Er vloeien tranen, bij beide mannen. ,,Dat krijg je dan, de ene traan lokt de andere uit’’, zegt oud-journalist Van de Louw. Bij hem is longkanker met uitzaaiingen geconstateerd, hij heeft net zijn tweede chemokuur gehad. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers