Het windmolenpark ter hoogte van Azewijn richting Netterden. Deze locatie wordt ook in het witte vlekkenplan van de gemeente Montferland aangemerkt als mogelijke plek waar nieuwe windmolens kunnen komen.
Volledig scherm
Het windmolenpark ter hoogte van Azewijn richting Netterden. Deze locatie wordt ook in het witte vlekkenplan van de gemeente Montferland aangemerkt als mogelijke plek waar nieuwe windmolens kunnen komen. © Jan Ruland van den Brink

Tussen Didam en Beek geen windmolens

LOERBEEK - Het gebied tussen Beek en Didam blijft gevrijwaard van windmolens. Wettelijke beperkingen verhinderen daar dat er een windmolen kan worden geplaatst. Op zeven andere plekken in Montferland is dat wel mogelijk. En die plekken liggen vooral aan de oostkant van de gemeente.

5 reacties

 • GeenWindmolensHierNL

  3 jaar geleden
  Minstens vier verzetsgroepen tegen windmolens zijn er al in het gebied tussen Wijnbergen en Etten. (Geen verzet tegen duurzaamheid.) 90% van de duurzaamheidsbehoefte ontstaat in de woonkernen. 90% van de last valt in de buitengebieden. Is het dan reeël om te stellen dat de buitengebiedbewoners het laatste woord mogen hebben over hoe die last ingevuld wordt? En dan heb ik het niet over de vraag wel of niet, maar wel over de wijze. Windmolens, zonnevelden, of anders. Die keuze hoort m.i. niet bij (lokate) besturen, inversteerders of grondeigenaren te liggen maar bij de buitengebiedbewoners.
 • Harry

  3 jaar geleden
  Je hebt die windmolens nodig om o.a. jouw warmtepomp van stroom te voorzien. Of waar wil je dan al die stroom vandaan halen als we van het gas af moeten? Kerncentrale?
 • Wim

  3 jaar geleden
  Hopelijk toch geen windmolens vlakbij natuurgebieden zoals het Montferland. Pure verkwisting. Zet die dingen middenoo industrieterreinen, o.a. In Moerdijk staan er diversen.
 • Scepticus

  3 jaar geleden
  De gemeente heeft alleen oog voor de hoge subsidies van het Rijk en de investeerders hiervoor. Wat dit voor de bewoner voor een gevolgen heeft wordt niet over nagedacht.Zorg eerst eens dat alle geschikte daken van woningen/loodsen/schuren vol met zonnepanelen liggen. Zorg dan eens voor een goede subsidie voor warmtepompen en isolatie, zodat mensen en bedrijven snel over kunnen van gas naar elektrisch. Kijk dan eens wat er dan nog aan energie over blijft en dat kun je compenseren met een paar windmolens. Zoals het plan er nu ligt is compleet andersom handelen.
 • GeenWindmolensHierNL

  3 jaar geleden
  En ja hoor, het is weer zo ver! Alle windmolens worden aan de randen van de gemeent(en) gepland. In de buitengebieden. En de "grootverbruikers" van energie zijn de kernen. "Energie opwekken daar waar het wordt verbruikt" heet dat. In het dorp willen we geen windmolens. En als het buitengebied ze niet wil, noemen we die NYMBY. Maar wie is er dan echt een NIMBY? 

Liemers