Volledig scherm
PREMIUM
De ‘verborgen’ binnenplaats van kasteel Huis Bergh. De deuromlijsting van Bamberger zandsteen uit 1700 ligt nu nog in delen in houten kratten opgeslagen. Het kunstwerk komt op een speciaal frame op de binnenplaats te staan. © Jan Ruland van den Brink

Verborgen binnenplaats nieuwe parel van Huis Bergh

‘s-HEERENBERG - Kasteel Huis Bergh krijgt er een nieuwe expositieruimte bij: een tot op heden aan het oog van het publiek onttrokken binnenplaats van het kasteel. Op de binnenplaats krijgt de originele deuromlijsting van Bamberger zandsteen uit 1700  een plek.

 De omlijsting heeft tot begin deze eeuw bij de entree van het kasteel gestaan. De binnenplaats krijgt een doorzichtige kunststof overkapping die aan de buitenkant van het gebouw niet zichtbaar is. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’
    PREMIUM
    VIDEO

    Daniëlle uit Loerbeek moet 20 van haar 35 honden weg doen: ‘Over mijn lijk!’

    LOERBEEK - Daniëlle Kalshoven slaapt al drie jaar buiten tussen 6 van haar 35 honden in één van de kennels bij haar ouderlijk huis in Loerbeek. De overige 29 honden hebben een gerieflijk plekje in huis. Nog wel, want de Raad van State heeft geoordeeld dat ze maximaal 15 honden mag houden. En dus moet ze honden afstaan. Of in laten slapen. Of... ,,Over mijn lijk! Die honden blijven hier. Al ga ik de gevangenis in.”

Liemers