Volledig scherm
PREMIUM
De ‘verborgen’ binnenplaats van kasteel Huis Bergh. De deuromlijsting van Bamberger zandsteen uit 1700 ligt nu nog in delen in houten kratten opgeslagen. Het kunstwerk komt op een speciaal frame op de binnenplaats te staan. © Jan Ruland van den Brink

Verborgen binnenplaats nieuwe parel van Huis Bergh

‘s-HEERENBERG - Kasteel Huis Bergh krijgt er een nieuwe expositieruimte bij: een tot op heden aan het oog van het publiek onttrokken binnenplaats van het kasteel. Op de binnenplaats krijgt de originele deuromlijsting van Bamberger zandsteen uit 1700  een plek.

 De omlijsting heeft tot begin deze eeuw bij de entree van het kasteel gestaan. De binnenplaats krijgt een doorzichtige kunststof overkapping die aan de buitenkant van het gebouw niet zichtbaar is. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Voetballen voor overleden Tijmen: ‘Ik denk dat hij van oor tot oor glundert door toernooi’
    PREMIUM

    Voetballen voor overleden Tijmen: ‘Ik denk dat hij van oor tot oor glundert door toernooi’

    ’s-HEERENBERG - ,,Tijmen leeft hier bij MvR voort. Dit zou hem apetrots hebben gemaakt.’’ Dion Steenbergen zegt het zonder aarzeling: de nagedachtenis aan zijn zoon die op 1 september vorig jaar na een noodlottige botsing op het voetbalveld overleed, spreekt tot meer dan de verbeelding. Het eerste internationale Tijmentoernooi op 15 juni is de volgende proeve van die beleving. En papa organiseert mee.

Liemers