De fusie van Didam en Bergh tot Montferland is nooit een gelukkig huwelijk geweest.
Volledig scherm
PREMIUM
De fusie van Didam en Bergh tot Montferland is nooit een gelukkig huwelijk geweest. © Marcel Kuster

Verstandshuwelijk tussen Didam en Bergh na vijftien jaar nog altijd zonder liefde

achtergrond’S-HEERENBERG / DIDAM - Vijftien jaar na de grote gemeentelijke herindeling in de Achterhoek en Liemers denkt de gemeente Montferland erover om die gemeente te ontvlechten in twee delen.  Het zou het einde betekenen van een gedwongen huwelijk dat heel weinig liefde kende.

8 reacties

 • elan

  12 maanden geleden
  Bergh toevoegen aan Doetinchem denk ik? Dan in Stokkum een vuilstort creëren, de bermen maar volgooien met het blusafval. Ruimte genoeg, waterkwaliteit wordt door afgevaardigde Stokkumer in de gaten gehouden.
 • Jaap

  1 jaar geleden
  Doetinchem maar even toevoegen aan Bergh lijkt me het beste.
 • Scepticus

  1 jaar geleden
  Als je kijkt naar de burgers onderling lijkt er niet zo veel strijd. Ja er zijn natuurlijk verschillen, maar echt onenigheid? De onvrede lijkt vooral te komen door gemeentebeleid. En deze vraag lijkt dat te verbloemen. Wij moeten ons dus niet afvragen of bergh en didam uit elkaar moeten. Want dat is voor beiden funest. Maar even goed onthouden dat we bij volgende verkiezingen niet meer op het huidige college stemmen. Dus niet meer op CDA, VVD of LBM. Verandering verwachten door steeds hetzelfde te kiezen is waanzin.
 • feitenchecker

  1 jaar geleden
  Je zou maar aan de verkeerde kant van de "bult" wonen!
 • elan

  1 jaar geleden
  Wordt deze vraag nu niet geponeerd om veel onvrede etc te verbloemen? Nieuwe verkiezingen en mensen op plekken zetten die iets kunnen.

Liemers