Volledig scherm
Van de stroomkast is weinig meer over. © Eastview Media

Vervangen van elektriciteitskast in Beek duurt nog paar dagen, maar noodaggregaat biedt uitkomst

BEEK - Tweehonderd huishoudens rond de Sint Jansgildestraat in Beek (gemeente Montferland) krijgen de komende dagen nog elektriciteit met behulp van een noodaggregaat. Het vervangen van de uitgebrande stroomkast duurt nog enige tijd.

Dat laat netbeheerder Liander weten. ,,Er is veel schade, we kunnen de kast als verloren beschouwen’’, zegt een woordvoerder. ,,We gaan nu kijken welke spullen we allemaal nodig hebben, dat zal een paar dagen duren.’’

Voor de tweehonderd huishoudens maakt het niets uit, zij krijgen stroom via een noodaggregaat dat zondagavond is aangesloten. Zij kunnen zonder beperking stroom gebruiken, benadrukt de woordvoerder van Liander.

Zondagavond om 18.00 uur brak brand uit in de stroomkast, die er nog niet zo heel lang stond. Daardoor zaten honderden huishoudens uren zonder stroom. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, zegt Liander.

  1. Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’
    PREMIUM

    Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’

    EMMERIK/ ’S-HEERENBERG - Een plan om met militaire voertuigen vanuit ’s-Heerenberg de Rijnpromenade van de Duitse grensplaats Emmerik te bezoeken en zo 75 jaar vrijheid te vieren, valt niet bij al onze oosterburen in goede aarde. ,,Ik kom ook niet op het idee om met oude Duitse voertuigen naar Nederland te rijden’’, zegt Herbert Kleipaß van de Emmericher Geschichtsverein, de lokale historische vereniging.

Liemers