Volledig scherm
© pixabay.com

Vier jaar cel en tbs voor man die moeder wurgde

ZUTPHEN/ BRAAMT - De 48-jarige man uit Braamt die in juni 2015 uit woede zijn moeder wurgde in Zeddam, heeft vandaag van de rechter vier jaar gevangenisstraf gekregen en tbs met voorwaarden. Dat is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

De rechtbank meent dat de man, die Asperger heeft – een autistische stoornis – zijn moeder niet met voorbedachte rade om het leven heeft gebracht. Hij is daarom veroordeeld voor doodslag en niet voor moord. Ook neemt de rechtbank de conclusie van psycholoog en psychiater over dat de 48-jarige sterk verminderd toerekeningsvatbaar is.

Behandeling
De man moet eerst vier jaar gevangenisstraf uitzitten voordat hij aan zijn tbs begint. De rechtbank vindt, net als de advocaat van de 48-jarige, dat de man gebaat is bij snelle behandeling. Maar de rechter is ook van mening dat zijn misdaad zo zwaar is dat een celstraf voorgaat.

Kussen
De man kreeg in juni van het vorige jaar in de woning van zijn moeder ruzie met haar over de aankoop van een woning. Hij werd zo boos dat hij de keel van zijn moeder met twee handen dichtkneep. Om er zeker van te zijn dat ze echt dood was, drukte hij vervolgens nog een kussen op haar gezicht.

Liemers