Volledig scherm
PREMIUM
Dion Steenbergen in de ‘Tijmencave’ bij voetbalclub MvR. Een eerbetoon aan zijn overleden zoon Tijmen. © Jan Ruland van den Brink

Voetballen voor overleden Tijmen: ‘Ik denk dat hij van oor tot oor glundert door toernooi’

’s-HEERENBERG - ,,Tijmen leeft hier bij MvR voort. Dit zou hem apetrots hebben gemaakt.’’ Dion Steenbergen zegt het zonder aarzeling: de nagedachtenis aan zijn zoon die op 1 september vorig jaar na een noodlottige botsing op het voetbalveld overleed, spreekt tot meer dan de verbeelding. Het eerste internationale Tijmentoernooi op 15 juni is de volgende proeve van die beleving. En papa organiseert mee.

Tijmen is prominent aanwezig bij MvR. Als je de kantine binnenkomt, valt het oog direct op de mansgrote foto die de entree markeert van de Tijmencave, het nieuwe jeugdhonk van de ’s-Heerenbergse voetbalclub, ter nagedachtenis aan de speler.

De blonde 13-jarige jongen in het geelzwarte shirt met een stralend maar ook stoer gezicht. Het beeld van Tijmen op de teamfoto vlak voordat het seizoen begon. Het eerste duel – tegen VV Dieren – werd door een ongelukkige botsing ook zijn laatste. De wereldwijde aandacht voor het ongeval en het eerbetoon aan de jongen van wie de organen voor donatie ter beschikking werden gesteld, maakte diepe indruk op alle betrokkenen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers