Volledig scherm
Koning Geert Römer en koningin Suus Nieling met hun dochtertje Lena. © Gilde Sint Oswaldus

Voorzitter Geert Römer tot zijn eigen verrassing koning in Stokkum

STOKKUM - Hij heeft zijn plannen voor gisteren en vandaag drastisch moeten bijstellen: Geert Römer, de nieuwe koning van het Sint Oswaldusgilde in Stokkum. Römer is voorzitter van de club.

,,We zijn natuurlijk hartstikke druk met de organisatie van de kermis en eigenlijk heb ik wel wat anders aan mijn hoofd. Maar ja, als je zo onder die mast staat en denkt één keer een goed schot te lossen en de vogel valt, tja dan past plotseling alles. Het heeft even geduurd voordat het ingedaald is dat ik echt de koning ben, maar ik vind het prachtig. De reacties zijn hartverwarmend, het wordt me gegund. Ik zie het als een waardering van Stokkum voor ons gilde.''

Vaandelhulde

Geert Römer (39), in het dagelijks leven projectleider bij een bouwonderneming, is door zijn medebestuursleden ontheven van zijn verplichtingen. Hij mag samen met partner en koningin Suus Nieling en dochter Nena feest gaan vieren. Vandaag doet hij dat in de met 450 bezoekers afgeladen gildetent. Morgen wordt de nieuwe koning door zijn gildebroeders in het zonnetje gezet met een vaandelhulde en een rondgang door het dorp. In de middag is de jeugd aan de beurt met 'Stokkum got talent' en de ouderen van Soos Ons Genoegen. De kermis wordt  om 18 uur afgesloten.

Quote

De reacties zijn hartverwar­mend, het wordt me gegund

Geert Römer , Koning Sint Oswaldusgilde
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers