In Didam wordt de varkensstal opgeruimd na een brand.
Volledig scherm
PREMIUM
In Didam wordt de varkensstal opgeruimd na een brand. © DE GELDERLANDER

Vrees voor onverzekerde varkenshouders na verscherpte eisen

DOETINCHEM - De landelijke producenten organisatie varkenshouderij (POV) vreest dat steeds meer varkenshouderijen niet verzekerd zijn. Door aanscherping van de regels voor brandveilige stallen, schroeven verzekeraars hun eisen op.

6 reacties

 • A.M. Berben

  2 jaar geleden
  Laat ik mijn eigen verhaal nu eens heel erg helder vinden en uw commentaar helemaal niet? Hoezo onderbuikgevoelens als ik aangeef dat ik het failliet gaan een prima middel vind om het aantal varkens te verminderen. Iets wat overigens ook al decennia lang steeds pleegt te gebeuren volgens de economische geschiedenis.En ja dat er enkele varkensbaronnen zijn die zelf steeds groter worden weet ik ook maar ik zie niet dat alleen daardoor maar het aantal varkens niet vermindert hier in ons land want dat vermindert wel degelijk.
 • G. Dulmen

  2 jaar geleden
  Klopt dat boeren muurvast zitten tussen inkopers supermarkten en de banken. Er is maar een manier om dit om veranderen en dat is om als consument de markt om te draaien; koop geen vlees meer of eet biologisch vlees
 • Boevie

  2 jaar geleden
  Vaag verhaal, volgens mij weet je niet waarover je praat, alleen maar onderbuikgevoelens.En failliet gaan is goed om overcapaciteit tegen te gaan? Laat me niet lachen, ik ken bedrijven die al meerdere bedrijven hebben overgenomen, waaronder failliete. Dus de capaciteit blijft nagenoeg op 100%.
 • A.M. Berben

  2 jaar geleden
  Dit begint steeds meer te lijken op een catch 22 situatie, oftewel we moeten accepteren dat boeren maar doorgaan met het slecht huisvesten van hun varkens of we moeten ze gaan betalen zodat ze op die manier nog aan hun eigen regels kunnen houden. Het moet niet gekker worden!Als boeren de verzekeringspremies niet willen of kunnen betalen dan moeten die bedrijven maar dicht.Ook dat is een - in mijn ogen zelfs prima - manier om de overcapaciteit van varkens tegen te gaan!
 • Har

  2 jaar geleden
  Als er geen droog brood te verdienen is met varkens, ondanks de enorme subsidies, dan moet je iets anders gaan doen. 
 1. Jesse Klaver: 'Liever vliegverbod dan avondklok'
  Play

  Jesse Klaver: 'Liever vliegver­bod dan avond­klok'

 2. Platgedrukte agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'
  Play

  Platgedruk­te agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'

Liemers