Volledig scherm
De ambulance en BHV’ers ter plaatse. © dg

Vrouw raakt gewond bij re-enactment in 's Heerenberg

‘S-HEERENBERG - Bij een re-enactment evenement met als thema de Tachtigjarige oorlog op Huis Bergh in 's-Heerenberg, is maandagmiddag een vrouw lichtgewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Ze werd geraakt door een stok, waarmee ‘losse flodders’ in wapens werden aangeduwd. Deze stok kwam in haar maagstreek terecht, waardoor de vrouw in paniek raakte. De stok werd per ongeluk gelanceerd.

De vrouw rende naar binnen waar ze door omstanders en BHV’ers werd geholpen. Die schakelden de hulpdiensten in, die snel ter plaatse waren.

De vrouw werd rustig ingeladen en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Eikenprocessierups: aambeienzalf en hooikoortspillen werken óók

    Eikenpro­ces­sie­rups: aambeien­zalf en hooikoorts­pil­len werken óók

    ’s-HEERENBERG - Dat de overlast door de eikenprocessierups een groot probleem is, merken apothekers en drogisterijen ook. Bij drogisterijketen Kruidvat is de mentholgel die verlichting geeft als iemand in aanraking is geweest met de brandharen compleet uitverkocht. ,,We hebben die dit weekeinde pas weer”, meldt een woordvoerder. Wel zijn er alternatieven beschikbaar, zoals calendulazalf, aftersun met aloë vera en het vaak voor baby’s gebruikte zemelenbad. ,,Dat werkt ook.”

Liemers