Vuurwerk van Heron Fireworks in Elten.
Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerk van Heron Fireworks in Elten. © theo kock persfotografie

Vuurwerkverbod speelt verkopers in Duitsland in de kaart: ‘Mensen die altijd vuurwerk halen, doen dat nu ook’

ELTEN - Duitse verkopers van vuurwerk hebben door het naderende vuurwerkverbod in Nederland straks ineens aanzienlijk minder concurrentie. Maar steken mensen straks nog wel de grens over om vuurwerk te halen? 

43 reacties

 • Antonio

  2 jaar geleden
  Het zijn niet de tegenstanders die dit veroorzaakt hebben maar de grenzeloze mafkezen die lawinepijlen, cobra's en dergelijk illegaal zwaar knalvuurwerk weken van te voren afsteken. De lui die brievenbussen en bushokjes opblazen. Die met de jaarwisseling met dat zware vuurwerk naar hulpverleners gaat gooien. Die zogenaamde liefhebbers hebben het letterlijk verknald voor de bevolking die wel op een normale manier van vuurwerk wil genieten.
 • nietus

  2 jaar geleden
  Nou... hoe makkelijk wil je hebben. Gewoon regelmatig controleren bij de grens. Boete, strafblad erbij, wie niet horen wil moet maar voelen. Ik denk overigens dat de meeste mensen helemaal niets hebben tegen vuurwerk tussen 24 en 2 uur. Het was vroeger een leuke traditie, maar helaas...Het volk wat nu het hardst loopt te janken ‘ze pakken ons alles af’ heeft het aan zichzelf te danken. Geen meelij.. opjagen oppakken, beboeten net zolang tot het kwartje valt. 
 • H K

  2 jaar geleden
  Zucht! Dit knalvuurwerk is al verboden en is ieder jaar erger. Wat denk je dan te bereiken met een sierpottenverbod? Er zijn ook helemaal geen cijfers dat er door sierpotten slachtoffers vallen. Dit komt voornamelijk door legale pijlen en illegaal vuurwerk en geen al verplichte bril dragen. Hoezo dan veel mensen ook nog de sierpotten afnemen? Misschien moeten journalisten hier ook eens onderzoek naar doen en een keer kritische vragen stellen ipv die domme voor de hand liggende vragen na iedere persconferentie.
 • Relativeer

  2 jaar geleden
  Doden en gewonden vergelijken tussen vuurwerk en verkeer is appels met peren vergelijken.
 • Mattie

  2 jaar geleden
  Op veel plaatsen horeca, publieke ruimtes enzovoort geldt nu een rookverbod. Daar hadden veel mensen eerst ook moeite mee.