De voormalige Katja-fabriek aan de Lengelseweg in 's-Heerenberg.
Volledig scherm
De voormalige Katja-fabriek aan de Lengelseweg in 's-Heerenberg. © Google Streetview

Waar ooit katjesdrop werd gemaakt, komen nu woningen

'S-HEERENBERG - Op de plek waar ooit de beroemde katjesdrop werd geproduceerd, mogen woningen worden gebouwd. Het gemeentebestuur van Montferland wil het verzoek van de familie Fassin, de eigenaar van het oude fabrieksterrein, om er huizen te mogen bouwen, honoreren.

7 reacties

 • Hebri

  3 jaar geleden
  Leuk idee, wel aan een drukke weg. Maar lang niet genoeg om al het woning tekort te voorzien. Straks met de fusie van Lengel, ‘s-Heerenberg en Stokkum zijn er voetbalvelden helemaal leeg. Hier zouden een hoop mooie woningen op gebouwd kunnen worden, waardoor we het woning gebrek kunnen voorzien. Dit gaat niet lukken met 1 nieuwbouw project... 
 • Freddy59

  3 jaar geleden
  Jammer, vind het altijd zo'n mooi pand. Inderdaad zoals al gezegd, gevel laten staan en er achter bouwen  In Hamburg hebben ze zo een compleet winkelcentrum achter oude gevels.  Oude industriele panden horen bij een plaats. 
 • Hent

  3 jaar geleden
  Kan ik mij al inschrijven?
 • Montferlander

  3 jaar geleden
  Goede suggestie om de gevel te laten staan (en liefst de boompjes ook). Het is het enige 'industriële monument' dat 's-Heerenberg rijk is en dat is op zich al een gegronde reden. Je kunt zo'n gevel met enige fantasie heel mooi inpassen in een woonwijk. Een uitdaging voor de architect.
 • Gradus

  3 jaar geleden
  Ik heb wel oren naar een huis in de Katjesstraat of op de Kokindjesweg.Toch is het ook wel een mooie plek  waar alle Apekoppen met een zuur gezichtnaar een brede school hadden kunnen gaan.

Liemers