Volledig scherm
PREMIUM
De 15 meter lange muur uit de 16de eeuw (onderste deel) die werd blootgelegd bij graafwerkzaamheden in 's-Heerenberg. © Heemkundekring Bergh

Waarom deze Achterhoekse muur uit de 16e eeuw kenners verbaast

'S-HEERENBERG - Bij graafwerkzaamheden voor de bouw van het appartementencomplex De Maalderij in het centrum van 's-Heerenberg is een muur uit de zestiende eeuw tevoorschijn gekomen. En die muur staat op geen enkele historische kaart van 's-Heerenberg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een mooi plekje voor het drumstel van Herman met één been: Yee-hah!
    video

    Een mooi plekje voor het drumstel van Herman met één been: Yee-hah!

    BEEK - Herman had één been. Maar hij drumde en had een markante gulle lach. De schoenmaker uit Beek speelde voor een fles jenever samen met zijn accordeonist Karel van 't Peeske op feestjes en partijen in de buurt. Het duo op leeftijd Limbeek en Salenbrink was een halve eeuw geleden vermaard. Niet om de muziek maar om de eigen humor. Het drumstel van Herman krijgt nu een ereplek in gemeenschapshuis de Averhof in Beek.

Liemers