Volledig scherm
De Suitbertuisschool aan de Eltenseweg in Stokkum. Het gebouw maakt plaats voor de bouw van 12 woningen. © Google Streetview

Waarom inwoners van Stokkum nu tevreden zijn over deze nieuwe wijk

STOKKUM - Het bouwplan voor het terrein van de leegstaande Sint Suitbertusschool in Stokkum is grotendeels aangepast aan de wensen van de bevolking. Er komen 12 woningen, zes koop en zes huur, minder starterswoningen en meer levensbestendige woningen, de architectuur is aangepast en er komt veel meer groen. Tot grote tevredenheid van het dorp.

De dorpsraad van Stokkum was aanvankelijk woedend dat de lokale bevolking bij de eerste schetsen niet betrokken werd en een voorgekookt plan gepresenteerd kreeg.

Een gemiste kans van de gemeente Montferland om draagvlak en betrokkenheid van de bevolking te krijgen en op bestaande wensen in te spelen, zo was de teneur. Wethouder Walter Gerritsen verzekerde dat het slechts om een conceptplan ging, waar alles aan kon veranderen.  

,,Mensen moeten misschien wennen aan deze vorm van inspraak.  Ze zullen pas vertrouwen krijgen als ze de aanpassingen gehonoreerd zien’’, meldde de wethouder.

Aanpassingen

Quote

Ik denk dat de pijn nu wel uit Stokkum is

Walter Gerritsen, wethouder

Vrijwel alle wensen blijken nu ingewilligd. Ook het aangepaste bestemmingsplan dat al ter goedkeuring naar de raad was gestuurd,  is  alsnog aangepast: alle groenbestemmingen (gazonnen en te koop aangeboden groenstroken) zijn daarin opgenomen. De nieuwe plannen zijn voor een kleine honderd inwoners gepresenteerd en goed ontvangen. Bij de makelaar hebben zich diverse kandidaten voor een woning gemeld.  

Gerritsen: ,,Er zullen er nog steeds wel wat wensen zijn. Maar ik denk dat de pijn nu wel uit Stokkum is. De mensen hebben echt kunnen ervaren dat we naar ze geluisterd hebben en ook wat met de kritiek en suggesties doen.  Vertrouwen gaat te paard en komt te voet. Ik vertrouw erop dat we in Stokkum weer een stap verder zijn gekomen.’’

Klaassen groep gaat het gebied ontwikkelen en de woningen bouwen. Wanneer met de bouw wordt begonnen is nog niet bekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers