Werk in centrum Didam begonnen

DIDAM - Wethouder Oscar van Leeuwen van Montferland heeft vanochtend op het Oranje Erf het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden van het centrumplan in hartje Didam.

Het plan voorziet onder andere in een revitalisering van het gehele winkelgebied, een nieuw evenementenplein en de bouw van twee supermarkten op de plek van het voormalige gemeentehuis en de bibliotheek. De geraamde kosten van het project bedragen tien miljoen euro. Volgens planning zouden de werkzaamheden van de diverse onderdelen van het plan in 2023 afgerond moeten zijn.

11 extra parkeerplaatsen

Het Oranje Erf wordt opnieuw ingericht zodat er 11 extra parkeerplaatsen in de buurt van het winkelgebied kunnen worden aangelegd. Het werk aan het Oranje Erf loopt vooruit op werkzaamheden elders in het centrum waarbij parkeerplaatsen verloren gaan. Ondernemers aan het Oranje Erf hebben ervoor gepleit het parkeren voor de deur van de winkels zoveel mogelijk intact te laten. 

Plek voor oorlogsmonument

Bij de herindeling is ook veel aandacht voor groen en er is een plek ingeruimd voor het oorlogsmonument dat er komt te staan. Volgend jaar worden de Spoorstraat en het plein rond de Mariakerk aangepakt.

Volledig scherm
Een deel van het Oranje Erf dat op de schop gaat. © Google streetview
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers