Een windmolen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een windmolen. Foto ter illustratie. © Getty Images

Windmolens rukken op in beschermde gebieden: ‘Risico dat natuur afvoerputje voor duurzame plannen wordt’

Een groot deel van nieuwe windmolens en zonneparken komt in of nabij beschermde natuurgebieden. Hier lijkt de weerstand van burgers kleiner dan bij woongebieden. De gevolgen voor de natuur kunnen echter groot zijn. Dat blijkt uit onderzoek van platform voor onderzoeksjournalistiek Investico.

20 reacties

 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  er loopt de spuien uit de politiek neemt gewoon een loopje met de burgers en lopen gewoon over hen heen. nu weer in Doetinchem waar zonder inbreng van de burgerij een zonnewoestijn wordt doorgedrukt. die dingen zijn compleet overbodig nu ze zelfs in Brussel weten, dat zij compleet doordraaien met de energieomwenteling. daar wordt zelfs gas in ere hersteld en dat heeft grote gevolgen voor al de plannen die er nu worden uitgedacht. subsidie svp naar de gasgebruikers.
 • Ronald Brouwer

  1 jaar geleden
  Je hebt weinig rendement en een hoop ellende. Zeker met VVD en D66 wordt het een grotere bende.
 • Tom Hond

  1 jaar geleden
  Het volk heeft gestemd nu niet verontwaardig gaan doen wat je zaaid zul je oosten,
 • Rudy Koskamp

  1 jaar geleden
  Gewoon laten plaatsen die dingen. Doen ze toch wel. Over een jaar of 10-15 wordt dan gesproken over voortschrijdend inzicht en weten ze zich niets meer te herinneren van eerder al dan niet opbouwende kritieken.
 • de heer J. Zomers (68)

  1 jaar geleden
  Windmolens leveren weinig stroom en zijn landschapsvervuilend. Volbouwen met zonnepanelen op daken en zonneweiden hierdoor wordt het warmer. De donkerkleurige zonnepanelen worden in de zomer 80 graden... deze hitte slaat neer in steden, dorpen en weilanden - temperaturen boven de 40 graden gaan we in de zomer vaker meemaken.

Liemers