Een huishoudelijke hulp helpt een oudere vrouw die zo langer zelfstandig kan wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een huishoudelijke hulp helpt een oudere vrouw die zo langer zelfstandig kan wonen. © Hollandse Hoogte / Patricia Rehe

‘Wurgcontract van nieuwe zorgaanbieder Montferland’, vakbond adviseert thuishulpmedewerkers niet te tekenen

Zorgbedrijf ZorgPlus dat in Montferland de huishoudelijke hulp overneemt, biedt personeel contracten met voorwaarden die wettelijk niet mogen. Dat zegt vakbond FNV, dat de contracten onder de loep nam na klachten. 

13 reacties

 • petra damme

  9 maanden geleden
  ik heb nog een opmerking het personeel wat er nu werk worden eigenlijk ook benadeeld hoop dat de fnv en juristen er goed naar kijken want dat verdienen de meiden niet
 • de Jong

  9 maanden geleden
  Aanbestedingen werken deze ellende in de hand. Iedereen tevreden over lopend contract maar Europese wetgeving dwingt tot aanbesteding. Pakket papier met kwaliteis voorwaarden, maar het gaat alleen maar om de goedkoopste aanbieder. En wie wordt de dupe? In dit geval de werknemer en de zorgpatient.
 • Rien de Zeeuw

  9 maanden geleden
  Was dit ook niet de zorgverlener die straks de uitplaatsing van de was gaat verzorgen? Wat is er eigenlijk nog meer afgesproken tussen dit bedrijf en koopjesjager gemeente Montferland?
 • Paul David

  9 maanden geleden
  Volgens mij, ik ken niet alle feiten, is er gewoon sprake van de Wet overgang van Onderneming en zouden de medewerkers op basis van hun huidige contract overgenomen moeten worden.
 • Fred Jansen

  9 maanden geleden
  Dit is marktwerking ten top, dit is wat veel mensen willen, toch? Kijk voor uitleg maar naar de peilingen. Ons gemeentelijk bestuur moet zich echter niet inlaten met instellingen die over de rug van hun medewerkers opdrachten willen binnenhalen. En daarna hun handen in onschuld wassen? Iedereen heeft recht op een behoorlijke boterham. Uiteindelijk is het opnieuw een ordinaire bezuiniging op de zoveelste verkeerde plek.....

Liemers