Volledig scherm
Beeld van de eerste editie van de zomerschool in Didam, twee jaar geleden. © DE GELDERLANDER

Zomerschool Montferland op zoek naar versterking

DIDAM - De zomerschool in Montferland werft extra begeleiders om de kinderen van nieuwkomers in de gemeente gedurende vier weken bij te scholen in het Nederlands en over Nederland. 

Vanaf komende dinsdag  nemen 65- tot 75 kinderen deel aan de zomerschool in Didam. Behalve leren staat er vooral ook veel bewegen en vermaak op het programma.

Studenten

De meeste begeleiders van de afgelopen twee jaar zijn verbonden gebleven aan de speciale 'school’ die grotendeels plaatsheeft in de bibliotheek en bij het gebouw van welzijnsorganisatie Welcom in Didam.

,,Maar voor de continuïteit van het project en ook om de bezetting gedurende vier weken op peil te houden, hebben we meer mensen nodig’’, zegt projectleider Patricia Weiss van de gemeente Montferland. Ze zoekt de medewerkers in de categorie maatschappelijk- en pedagogisch geschoold. ,,Dat kunnen studenten zijn van de Pabo maar ook anderen die affiniteit met het onderwijs, of maatschappelijk werk hebben.”

Quote

Dat kunnen studenten zijn van de Pabo maar ook anderen die affiniteit met het onderwijs hebben.

Patricia Weiss, Gemeente Montferland

Steuntje in de rug

Behalve kinderen van statushouders (veel uit Syrië en Eritrea) en arbeidsmigranten (uit Roemenië en Polen) nemen zeer waarschijnlijk ook kinderen aan de zomerschool deel die wat minder taalvaardig zijn en een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

,,Het betreft een pilot die we samen met een basisschool in 's-Heerenberg en één in Didam proberen op te zetten voor de kinderen in de leeftijd van 7 tot 10 jaar die voor wat gerichte ondersteuning  meedraaien met het programma van de zomerschool. We zijn benieuwd of dat lukt.”

Omgaan met geld

Voor de ouders van de deelnemende kinderen is er een programma op de woensdagochtenden: koken met een pakket van de voedselbank,  een cursus omgaan met geld, een cursus EHBO en een voorlichtingsbijeenkomst van het consultatiebureau  en de GGD. Voor Kinderen en ouders uit 's-Heerenberg die aan de zomerschool willen deelnemen wordt  vervoer geregeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers