De plek waar de nieuwe brede school in 's-Heerenberg zou moeten komen met linksboven restaurant forest.
Volledig scherm
PREMIUM
De plek waar de nieuwe brede school in 's-Heerenberg zou moeten komen met linksboven restaurant forest. © Google Streeview

Zorg om afglijden van 's-Heerenberg-oost als de school verkast

's-HEERENBERG - ’s-Heerenberg-oost, de grootste wijk van de grensplaats, dreigt af te glijden als de Galamaschool daar vertrekt en de beoogde nieuwe brede school bij Forest wordt gebouwd. Die angst wordt geuit door het wijkplatform oost en diverse raadsleden.

Volgens wethouder Ruth Mijnen is de keus voor de nieuwe plek van de school vooral gebaseerd op wat het beste voor de toekomstige leerlingen zal zijn. ,,Als het erop neer komt waar je voor kiest, de ontwikkeling van de wijk of de optimale ontwikkelingskansen voor kinderen, dan kies ik met hart en ziel voor dat laatste. We hebben oog voor de zorgen in de wijk en willen daar samen met de bewoners naar kijken om die integraal aan te kunnen pakken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers