Een deel van de muren van Huis Bergh in ’s-Heerenberg kampt met scheurvorming.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de muren van Huis Bergh in ’s-Heerenberg kampt met scheurvorming. © theo kock persfotografie

Zorgen om groeiende scheuren in muren Huis Bergh

’S-HEERENBERG - Meterslange scheuren die maar groter en groter worden. Een deel van de muren van Huis Bergh in ’s-Heerenberg kampt met scheurvorming. Om de problemen goed in beeld te brengen, volgt er nieuw onderzoek naar de oorzaak. 

2 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 maand geleden
  null null Klinkt meer als onbenul Zulke gebouwen moeten we in ere houden Beter daar aan uitgeven dat dan van die achterlijke 'kunstwerken', 5 staven ijzer, 2 ijzeren badkuipen, of zo, langs de wegen.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Zit aan de buitenkant, niets aan doen (gewoonweg geen geld voor.) Mogelijk kunnen de initiatieven in de kerkdorpen geld afstaan want daar gaat meer dan genoeg naar toe. Anders het kasteel plaats laten maken voor de brede school in Bergh. Xanten ligt dicht in de buurt en daar kunnen de mensen die van historie houden hun hart ophalen. Gaan we ook met het zwembad in Bergh doen (Embricana.) Dit is beleid zoals het nu gevoerd wordt in het mooie maar niet te volgen Montferland.
 1. Blijdschap en zorgen om opening Liemerse basisscholen: ‘De rek is eruit’
  PREMIUM

  Blijdschap en zorgen om opening Liemerse basisscho­len: ‘De rek is eruit’

  ZEVENAAR Alle 24 basisscholen van koepelorganisatie LiemersNovum gaan maandag weer open. Dat zorgt voor gemengde gevoelens. ,,We zien de noodzaak dat de kinderen weer naar school gaan”, zegt Jos Boonman, bestuurder van scholenkoepel LiemersNovum. ,,Het is pittig voor ouders die thuis werken én hun kind lesgeven. De rek is eruit. Voor de kinderen is het fijn dat ze hun vriendjes en vriendinnetjes weer zien.”
 2. Hoe laat je inwoners meedenken over herinrichting weg? Door proefvak in te richten: ‘Vermijden het onderwerp bomen’
  PREMIUM
  5

  Hoe laat je inwoners meedenken over herinrich­ting weg? Door proefvak in te richten: ‘Vermijden het onderwerp bomen’

  BEEK - Stel, je hebt een straat met heel veel bomen. De ene omwonende vindt die bomen heel mooi, de andere vindt ze maar niets. De weg tussen de bomen is verouderd en vraagt om aanpassingen. Wat je dan doet als gemeente? Je maakt een ‘proefvak’ van een meter of 50 lang en gaat hierin proberen de weg te verbeteren zonder dat er bomen hoeven te sneuvelen. En de buurt, die mag meekijken en meedenken. Zo doen ze het aan de Sint Jansgildestraat in Beek. ,,Dit wordt sowieso een plan van compromissen.”
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Liemers