Volledig scherm
Tractoren en ander landbouwverkeer moeten over de Kilderseweg door Zeddam. © De Gelderlander

Zwaar landbouwverkeer blijft dwars door Zeddam rijden

ZEDDAM - Tractoren mogen niet op de rondweg om Zeddam rijden en moeten voorlopig door het centrum van het dorp hun weg blijven vinden. 

Dat is het resultaat van het overleg van de gemeente Montferland met gedeputeerde Connie Bieze over de mogelijkheid om tractoren en ander landbouwverkeer (tijdelijk) toe te staan op de doorgaande route tussen Zeddam en Doetinchem: de  N316/ Ingenieur B. Kersjesweg. 

Onderzoek naar parallelweg

Ook  de optie om passeer-stroken aan te leggen, is van de hand gewezen. De gemeente gaat samen met de provincie onderzoeken of er een parallelweg voor een deel van de route (het stuk tussen het viaduct Holthuizerstraat en de Terborgseweg) kan worden aangelegd.

Bewoners aan de ‘s-Heerenbergseweg/Kilderseweg, de hoofdstraat door Zeddam, hebben herhaaldelijk geprotesteerd tegen het doorgaande landbouwverkeer in hun straat. Volgens de aanwonenden is de verkeersveiligheid in het geding.

Geen langzaam verkeer

Bieze wil dat de weg die als schakel fungeert in de regionale ontsluitingsweg N316 tussen Doetinchem (A18) en ’s Heerenberg /Emmerik (A3) aantrekkelijk blijft voor het reguliere doorgaande verkeer. Langzaam verkeer past daar niet bij.

Voor het traject tussen de rotonde bij Palestra bij Braamt en de rotonde net buiten Zeddam waar de rondweg nu begint, zijn geen concrete plannen om het  landbouwverkeer te weren. Maar de provincie zint ook voor dat gedeelte van de weg op maatregelen om de doorstroming van het verkeer op de 80-kilometer weg te garanderen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers