Volledig scherm
Zwembad De Hoevert in Didam. © DG

Zwembad De Hoevert in Didam voor vier jaar gered

DIDAM - Zwembad De Hoevert in Didam blijft nog vier jaar bestaan. Wat er daarna gaat gebeuren, is onderwerp van onderzoek waar de gemeente Montferland volgend jaar mee begint.

Op 22 december kan de gemeenteraad de finaleklap geven op de overeenkomst die de gemeente per 1 januari sluit met beheerder Sportfondsen Didam BV van zwembad De Hoevert.

156.000 euro
In die overeenkomst is afgesproken dat er de komende vier jaar jaarlijks iets meer dan 156.000 euro aan exploitatiebijdrage van de gemeente naar het zwembad gaat. Daarnaast is er jaarlijks een bedrag van 35.000 euro beschikbaar voor licht onderhoud.

Onvoldoende
Op termijn is dat bedrag voor onderhoud niet voldoende. Over vier jaar zouden grote investeringen nodig zijn. Dat noopt de gemeente om na te denken over de toekomst van een zwemvoorziening in Didam. Om over vier jaar een gedegen plan te hebben, is het volgens wethouder Rob Visser nodig om daar binnenkort al mee te beginnen. Visser is opgetogen dat het gelukt is om de komende vier jaar het zwembad in de lucht te houden. „Didam en omstreken kan daar veel plezier aan beleven", aldus Visser.

Liemers