Volledig scherm
© Thinkstock

Zwembad Embricana in Emmerik krijgt flinke opknapbeurt

EMMERIK - Zwembad Embricana in Emmerik, dat veel Nederlandse bezoekers heeft, krijgt deze herfst een flinke opknapbeurt. Het zwembad is daardoor van 24 oktober tot 4 november gesloten, meldt de Duitse krant NRZ.

Het zwembad, dat in mei 1994 werd geopend, krijgt voor 750.000 euro een nieuw en energiezuiniger ventilatiesysteem. Ook wordt het restaurantgedeelte van het zwembad flink verbouwd. Daarnaast wordt een groot deel van het zwembad opnieuw geschilderd, in een 'nieuwe, eigentijdse kleur'.

De totale kosten van de renovatie worden geraamd op 1 miljoen euro.

Sluiting
„We gaan er vanuit dat we twee tot maximaal drie weken dicht zijn voor de verbouwing”, zegt een woordvoerster tegen NRZ. Bovendien is het saunagedeelte van 4 tot 6 oktober gesloten.

Toegangsprijs
Hoewel er een flinke investering gedaan wordt, blijven de entreeprijzen van het zwembad gelijk, zegt bedrijfsleider Udo Jessner tegen de Duitse krant. Hem staat nog bij dat het aantal bezoekers van de sauna flink terugliep nadat de toegangsprijs steeg door een verandering van het belastingtarief.

„Daar waren de klanten niet zo blij mee, dus de toegangsprijs blijft nu hetzelfde”, aldus Jessner.

  1. Wehlse slager wint met rookworst

    Wehlse slager wint met rookworst

    DUIVEN/WEHL Angelo Derksen (foto) van de gelijknamige slagerij in Wehl heeft zaterdagavond in Duiven de Bronzen Rookworst gewonnen. Volgens een vakjury maakt Derksen zowel de beste fijne als grove rookworst van Nederland. Derksen sleepte de trofee in de wacht tijdens de vakwedstrijd Arnhem Rookworststad. Die werd dit jaar voor de 43e keer gehouden. Aan de wedstrijd namen 200 slagers deel. De prijsuitreiking was zaterdagavond bij Hotel Van der Valk in Duiven. Derksen is in de wolken met de prijs: ,,Geweldig dat we dit mogen meemaken.’’ De wisselbeker met de tekst 'Nationaal kampioen fijn en grof' prijkt op de toonbank van de slagerij in Wehl.

Liemers