Volledig scherm
Het was een drukke dag bij de nieuwe hospice in Mook. Er werden zo'n 550 koppen koffie gezet. © Gerard Verschooten

550 koppen koffie gezet bij open dag Hospice Mook

MOOK  - Zo’n 550 koppen koffie werden er zaterdag geschonken bij de nieuwe hospice aan de Cuijksesteeg in Mook ,,Na 300 mensen zijn we gestopt met tellen’’, zegt eigenaar Ton Thissen. 

De hospice, waar mensen in hun laatste levensfase worden opgevangen en verzorgd, is klaar maar moet nog worden ingericht. 

Een schapenstal

Toch is het de vraag of het zo ver komt. Thissen ligt in de clinch met de gemeente Mook en Middelaar die hij van wanbeleid beticht. Toen zijn bouwproject er stond, kwam hij erachter dat de gemeente verzuimd had hem te vertellen dat zijn buren plannen hebben een schapenstal neer te zetten.

Hij vreest onder meer stankoverlast voor de patiënten in zijn hospice en heeft al aangekondigd gerechtelijke stappen te zetten. In de tussentijd ontvangt hij geen gasten.

De buren zijn ook niet onverdeeld gelukkig met de gemeente omdat goedkeuring van hun plannen telkens wordt uitgesteld. 

Open dag

,,De hele buurt stond vandaag vol met auto's’’, zegt Thissen. Hij is dan ook zeer verheugd met de opkomst. ,,We wilden vandaag kijken of er genoeg draagvlak was in de gemeenschap. En die is er. Het is ook nodig voor mogelijke juridische stappen.’’

En het draagvlak is er ook bij het toekomstige personeel. Vandaag hadden bezoekers de mogelijkheid om zich aan te melden als vrijwilliger of professional. ,,Dit hebben 160 mensen gedaan. Gelukkig was er genoeg koffie.’’

Volledig scherm
De bezoekers konden een kijkje nemen in de nieuwe hospice. © Gerard Verschooten
Volledig scherm
Ze konden ook buiten lopen, op de begaande paden. © Gerard Verschooten

Nijmegen e.o.