Volledig scherm
Rechts de pijp van Peutz. In de nieuwe plannen wordt die een stuk hoger. © Gerard Verschooten

Achttien klachten over overlast door Molenhoeks bedrijf

MOLENHOEK - Achttien klachten zijn er sinds november vorig jaar tot nu toe bij de gemeente Mook en Middelaar binnengekomen over laboratoria van het adviesbureau Peutz in Molenhoek. Het bedrijf wil uitbreiden, maar buurtbewoners protesteren daar  tegen. Zij vrezen dat de overlast na de uitbreiding alleen maar toeneemt.  

De gemeente Mook en Middelaar heeft de klachten op een rijtje gezet. Die variëren van stankoverlast - ‘de lucht is niet te harden’- tot last van ‘een indringende branderige rooklucht’.

In bijna alle gevallen werd door de gemeente iemand ingeschakeld om een kijkje te nemen. De ene keer werd de klacht bevestigd, de andere keer was er een uur na de klacht niets meer aan de hand. De klachten werden aan Peutz doorgespeeld.

Verbrandingsoven

Peutz heeft laboratoria waar proeven worden gedaan om kennis in de praktijk op te doen om de klanten met de resultaten in de hand goed te kunnen informeren. Er wordt sinds 2013 gebruik gemaakt van een verbrandingsoven. 

Het bedrijf keek ook naar de klachten.  Dat kon soms geen verklaring geven voor de overlast en rook soms ‘een vage geur’. Veel probleemmeldingen konden worden gekoppeld aan een brandproef die net in de verbrandingsoven werd uitgevoerd.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.