Koos Kalisvaart loopt op het zandpad tussen de spoorlijn en de natuur in Molenhoek. Hij voert actie tegen een ontsluitingsweg over die plek.
Volledig scherm
PREMIUM
Koos Kalisvaart loopt op het zandpad tussen de spoorlijn en de natuur in Molenhoek. Hij voert actie tegen een ontsluitingsweg over die plek. © Foto: Bert Beelen

‘Als je afwacht of die weg er kan komen, sta je direct op achterstand’

MOLENHOEK - Het idee leek acht jaar geleden in de prullenbak verdwenen, maar sinds november staat hij plotseling weer op de politieke agenda: een weg door de spoorzone in Molenhoek. Bedoeld om de rest van het dorp en Mook te ontlasten van verkeer dat zich vanuit Groesbeek naar ’s lands grote wegen wurmt. 

4 reacties

 • Peter Daanen

  1 maand geleden
  @ Els van Bergen, Dus Nijmegen moet het probleem "Groesbeek" maar oplossen. Daar wonen in uw visie geen mensen die overlast kunnen ervaren. Dat is lekker problemen oplossen. NIMBY op z'n Molenhoeks.
 • Rob Wijdemans

  2 maanden geleden
  Kalisvaart noemt al snel zijn eigen belang. De ontkenning van de verkeersoverlast elders in zijn dorp is ongelofelijk. Bewoners klagen al jaren over de overlast. Hoe zo dan Molenhoeks belang? De realiteit leert dat ondanks alle genomen maatregelen het verkeer alleen maar is gegroeid. En gezien de plannen in de regio gaat dat in de toekomst alsmaar toenemen. Het transitoverkeer moet onvermijdelijk de woonwijk uit.
 • Gerbrand van Bergen

  2 maanden geleden
  Waarom zo moeilijk doen? De allersimpelste oplossing: op de huidige toegangswegen die lopen via gemeente Mook en Middelaar naar Groesbeek een bord plaatsen met "verboden voor vrachtauto's" en een 30 km bord. Garantie dat het verkeer via Nijmegen toegang naar Groesbeek zoekt. Mook hoeft het probleem "Groesbeek"toch niet op te lossen? Els van Bergen, Mook.
 • Erwin Damhuis

  2 maanden geleden
  Dit soort discussies is het voorland voor NL en zullen enorm gaan toenemen. Op de politieke agenda´s en verkiezingsprogramma´s buitelen ze over elkaar heen hoe de woningnood op te lossen en de 1 miljoen te bouwen woningen. De vraag naar woningen wordt voor 90% veroorzaakt door de enorme bevolkingsgroei van de laatste 10 jaar. 100.000 mensen erbij per jaar, grotendeels arbeids/migranten. Gevoelig en een taboe op bevolkingspolitiek maar NL zit vol en dat gaat knellen op vele fronten.
 1. Van Dissel verwacht vanaf begin mei duidelijke daling
  Play

  Van Dissel verwacht vanaf begin mei duidelijke daling

 2. Agent schiet 16-jarig meisje dood in Ohio
  Play

  Agent schiet 16-jarig meisje dood in Ohio

Nijmegen e.o.