Volledig scherm
PREMIUM
Caecilia Wijgers © Ministerie van Buitenlandse Zaken

Als kind in Milsbeek, als ambassadeur in Burundi

MILSBEEK - Als kind speelde ze in de bossen achter de Zwarteweg in Milsbeek, nu is Caecilia Wijgers ambassadeur van het Afrikaanse land Burundi. Dit weekend was ze even terug in Nederland, voor de ambassadeursconferentie in Den Haag. 

Tijd om Milsbeek te bezoeken, heeft Caecilia Wijgers (51) niet. De agenda is met de ambassadeursconferentie van dit weekeinde te vol. Anders had ze graag een bezoek gebracht aan het dorp van haar jeugd en aan Nijmegen, waar haar zus Heleen Wijgers - directeur van de Stevenskerk - woont. ,,Vorig jaar heb ik met mijn zus nog een stuk van het Pieterspad gelopen en liepen we via Milsbeek richting Nijmegen. Dan denk ik altijd: wat is het hier prachtig.”

Sinds oktober is ze ambassadeur van Burundi, het ‘Zwitserland van Afrika’. ,,Zo noemen de mensen hun land. Er zijn veel heuvels en het is groen. In de stad waar ik woon, Bujumbura, liggen wegen met kasseien, een restant uit de Belgische koloniale tijd.” Ze houdt van Afrika en ziet wel een link met Milsbeek. ,,In Afrika hebben de mensen nog aandacht voor elkaar, ze zorgen voor elkaar. En Milsbeek is een kleine gemeenschap waar de mensen ook naar elkaar omzien. En er is veel natuur, net als waar ik nu woon.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.