Volledig scherm
De N271, de stroken voor landbouwverkeer komen er niet. © Theo Peeters

Aparte stroken voor tractors geschrapt uit plannen Plasmolen

PLASMOLEN - De aparte rijstroken voor landbouwverkeer worden geschrapt in de plannen voor de herinrichting van de provincialeweg N271 bij Plasmolen. Voor de rest gaan die gewoon door, zegt de Mookse wethouder Geertjan Wienhoven.

En dat is goed nieuws, zegt hij, omdat de provincie flink snijdt in ‘infraplannen'. Limburg wil voor bijna 50 miljoen euro bezuinigen op weg - en spoorprojecten. Zo bezien blijft de schade in de gemeente Mook en Middelaar beperkt.

,,De provincie spreekt van versoberen van plannen, maar hier gaat de hoofdmoot gewoon door.” Het resultaat van intensief contact met de provincie, zegt hij. Al moet provinciale staten nog een definitief oordeel vellen. 

Bedoeld voor landbouwverkeer

De passeerstroken waren bedoeld voor langzaam landbouwverkeer. Tractoren kunnen op delen van de weg uit- en weer invoegen op een aparte rijstrook, zodat het overige verkeer door kan rijden.  Wienhoven noemt het schrappen ervan ‘geen ramp’. 

Bij Plasmolen komt een 1 kilometer lange rijstrook waar 50 kilometer per uur mag worden gereden. Nu is 80 nog de maximumsnelheid. Door een lagere snelheid moet het oversteken voor wandelaars veiliger worden. Vooral in het toeristenseizoen is het druk en komt de veiligheid in het geding. 

Op de N271  verandert verder de wegindeling en worden houten geleiderails geplaatst die weg en bomen van elkaar scheiden. Ook worden op de N271 smalle fietspaden aan beide zijden van de weg vervangen door één breed fietspad voor verkeer in beide richtingen. 

Het is nog niet duidelijk wanneer aan de weg wordt gewerkt. ,,Maar zeker niet in het toeristenseizoen.” 

  1. Mookenaar (43) stak 40 keer met schroevendraaier in op ex, moeder én stiefvader: 14 jaar cel geëist

    Mookenaar (43) stak 40 keer met schroeven­draai­er in op ex, moeder én stiefvader: 14 jaar cel geëist

    ARNHEM - Tegen een 42-jarige man uit Mook is in hoger beroep een gevangenisstraf van 14 jaar geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de Mookenaar zijn ex-vriendin, haar moeder en haar stiefvader proberen te vermoorden in hun woning in Arnhem. Daarbij stak hij zijn ex tien keer met een schroevendraaier. Haar ouders die de dochter te hulp schoten kregen ieder ook vijftien steken met het gereedschap.

Nijmegen e.o.