Begrip kweken voor Lob van Gennep lijkt kansloze missie

VEN-ZELDERHEIDE - Het zal nog een hele klus worden om de inwoners van Ven-Zelderheide, Ottersum, Plasmolen, Middelaar en Milsbeek achter de plannen voor de Lob van Gennep te krijgen. Toch is de doelstelling van de stuurgroep die het plan begeleidt, bij 80 procent van de inwoners begrip kweken voor de uiteindelijke keuze. 

15 reacties

 • John Bruin

  2 jaar geleden
  Het plan wordt uitgevoerd door een VVD minister, van Nieuwenhuizen. Dan weten we meteen wie we in de gemeente kunnen bedanken.
 • S J

  2 jaar geleden
  Gelukkig lezen wij, inwoners van Gennep meer dan alleen deze folder. De folder was idd een lachertje en verdoezelde de waarheid!
 • Rene Dirks

  2 jaar geleden
  Wellicht heb je ook nooit meegekregen dat mens en dier de zuurstof inademen, verbruiken en CO2 uitademen. En het aantal mensen neemt alleen maar toe. Dus 'naar 0 brengen' kan alleen maar benaderd worden bij totale extinctie van mens en dier.
 • Madelief

  2 jaar geleden
  Ik was er gisteren ook. Ze hebben toch medegedeeld dat als je na 1996 gebouwd hebt in dit gebied je nergens recht op hebt. En mocht de overheid het als een ramp zien dan krijg je misschien een tegemoetkoming met een maximum...de rest is eigen risico. Als alles waar je hard voor gewerkt hebt moedwillig vernield wordt door dit stelletje boeven dan heb je dikke pech...
 • Madelief

  2 jaar geleden
  Er werd gesproken over een tegemoetkoming in de geleden schade. Heb je gebouwd in dit gebied na 1996, dan sowieso nergens recht op, dan had je immers moeten weten dat je in rivierbedding woont. Jaaaaa doei, Lob (Strop) van Gennep....zelfs nu worden nog bouwvergunningen afgegeven. Als je bedrijf of huis na 6 maanden hoge waterstand niets meer waard is dan komt dat voor eigen risico. Dat de overheid niet bepaald royaal met tegemoetkomingen is zien we wel in Groningen. 

Nijmegen e.o.