Volledig scherm
Bij de Mookerplas in Plasmolen zijn diverse bomen ten prooi gevallen aan bevers. © Theo Peeters

Bewijs geleverd, de bevers zijn terug

PLASMOLEN - Ze zijn terug van weggeweest: de bevers die in de nabijheid van de Mookerplas in zeker één, maar hoogstwaarschijnlijk twee burchten wonen. 

Wandelaars en recreanten krijgen de beschermde dieren, die vooral in de avond en nacht actief zijn, zelden te zien. Maar twijfels over hun terugkeer in het gebied hoeven er niet te zijn. De bevers hebben het overtuigende bewijs geleverd dat ze weer actief zijn in Plasmolen, vlak bij de plek waar mensen – vooral in de zomer – recreëren.

Niet ver van strandpaviljoen Dushi hebben de grote knaagdieren hun tanden gezet in een reeks bomen, beaamt Erik Droogh van Leisurelands, eigenaar van het gebied. Om te voorkomen dat er aangevreten bomen, spontaan of bij een stevige windvlaag, omvallen, is inmiddels een aantal daarvan omgezaagd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.