Volledig scherm
PREMIUM
© Lex van Lieshout/ANP

Brandalarm gaat af voor hoger salaris schooldirecteuren: 'Ook wij doen ertoe'

MOOK - Basisschooldirecteuren houden woensdagochtend collectief een ontruimingsoefening. Om 09.00 uur laten ze het brandalarm afgaan, omdat zij net als de leerkrachten meer salaris willen.

Quote

Laatst moest ik iemand anders met mijn zoon meesturen om broeken te kopen, omdat ik er zelf geen tijd voor had

Judith Sliedregt, schooldirecteur Adalbert Basisschool

,,Ik ben stomverbaasd dat wij niet zijn meegenomen in de salarisverhoging in het onderwijs”, zegt Judith Sliedregt, directeur van de Adalbertschool, een dorpsschool met zo’n 170 leerlingen in het hart van Mook, en voorzitter van de ledenraad van de Algemene Vereniging van Schoolleiders. ,,Ik ging ervan uit dat die voor de hele sector zou gelden.”

De afgelopen maanden staakten juffen en meesters succesvol voor een hoger loon. ,,Ik was op mijn school bijna kartrekker van de stakingen. De onderwijssector wordt zwaar ondergewaardeerd.” De werkdruk is hoog en het salaris komt niet in de buurt van personeel uit het voortgezet onderwijs. Dat geldt niet alleen voor de leerkrachten, maar ook voor de directeuren. Beiden hebben a hell of a job, zegt Sliedregt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.