Brandalarm gaat op Mookse basisschool af voor beter salaris

videoMOOK - Om precies 9.00 uur drukte schoolleider Judith Sliedrecht van de Mookse Adalbertschool op de knop waardoor het brandalarm af ging. In een mum van tijd stroomden de klassen leeg naar het plein naast de school. 

Het was een ontruimingsoefening maar tegelijk een protest, zoals dat op veel scholen in Nederland plaatsvond. Een protest van schoolleiders die aandacht vragen voor het feit dat ze 'niet meegenomen zijn in de salarisverhoging in het basisonderwijs'. ,,Sommige mensen met een leidinggevende functie gaan minder verdienen dan leerkrachten’’, aldus Sliedrecht. ,,En let wel: we hebben uitstekende leerkrachten die het echt verdienen, maar tegenover de verantwoordelijkheid die de leidinggevenden moeten dragen mag toch ook wel een beloning staan.’’

Het protest was na een kwartiertje weer voorbij. De kinderen gingen terug naar de klas: één groep ging gymmen.

Volledig scherm
De ontruimingsoefening in Mook. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.