Volledig scherm
De hulpdiensten kwamen in actie voor een verwarde vrouw. © Karel ten Haaf

Brandweer en politie halen verwarde vrouw uit huis

MOOK - Politie en brandweer zijn dinsdagavond in actie gekomen om een verwarde vrouw uit haar woning aan de Karolingenstraat in Mook te halen. Omdat ze een gevaar voor zichzelf was, is ze door de politie meegenomen naar het bureau in Nijmegen en vervolgens overgedragen aan het 'zorgkader'. 

De hulpdiensten kregen in eerste instantie de melding dat er iemand klem zat in de woning. Omdat ter plekke de situatie niet helemaal duidelijk was, heeft de brandweer zich met een deurram toegang tot de woning verschaft. Ook zijn de brandweermensen met een ladder het dak opgegaan omdat er boven uit het appartementencomplex lawaai klonk.

,,Uiteindelijk bleek het om een schreeuw om hulp van de bewoonster te gaan", aldus een zegsman van de politie. Ofschoon ook de ambulance ter plekke verscheen is de vrouw door de politie onder haar hoede genomen. 

Recent trok burgemeester Gradissen van Mook aan de bel omdat de politie steeds vaker moet uitrukken voor verwarde personen. Volgens Gradissen is er een verwarde man in Mook, waar de politie elke week vier tot vijf keer voor moet uitrukken omdat hij overlast veroorzaakt. ,,Maar de sterkte van de politie is daar niet op berekend", aldus de burgemeester eerder in deze krant. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.