Burgemeester Gradisen stapt uit de legerjeep.
Volledig scherm
Burgemeester Gradisen stapt uit de legerjeep. © Joop Verstraaten

Burgemeester Gradisen arriveert in legerjeep bij kerk Molenhoek

MOLENHOEK – Ter gelegenheid van het 85 jarig bestaan van de kerk ‘Onze Lieve Vrouw van Smarten ‘ in Molenhoek en 75 jaar bevrijding is er in de kerk een speciale tentoonstelling ingericht over zowel de kerk als de bevrijding van de Molenhoek. Burgemeester Gradisen werd vanaf gemeenschapshuis De Wieken met de leger Jeep van de 89 jarige An Berben – Schreven naar de kerk gebracht voorafgegaan door twee doedelzak spelers en de Gilde broeders. 

Foto: Joop Verstraaten

Voordat Gradisen de kerkdeur opende moest hij eerst de Amerikaanse vlag in de vlaggenhouder steken. Daarmee werd gememoreerd dat een Amerikaanse militair als eerste in Molenhoek aankwam ten tijde van de bevrijding. Daarna werd de Nederlandse vlag door Henry Artz in de vlaggenhouder werd gestoken. 

Daarna opende Gradisen de kerkdeur met een speciale sleutel en konden de ongeveer 80 belangstellenden de kerk binnen. Voordat de tentoonstelling werd geopend liet Gradisen het oorlogsverleden van De Molenhoek nog even in vogelvlucht de revue passeren, waarbij de kerk en het naastgelegen klooster ook een grote rol heeft gespeeld. 

Op 17 september 1944 vlogen ook in deze omgeving de parachutisten als sterren uit de hemel aldus Gradisen die vervolgens de indrukwekkende tentoonstelling met unieke foto’s voor geopend verklaarde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.