Volledig scherm
Burgemeester Willem Gradisen onderscheidt Richard Meeussen met de gemeentelijke speld van verdienste. © David van Haren

Burgemeester Gradisen waarschuwt voor ‘gelatenheid’ over drugslabs

MOOK - Natuurlijk was de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Mook en Middelaar vooral een feestelijke bijeenkomst, maar burgemeester Willem Gradisen ging er niet zonder ook een serieuze boodschap naar toe: ‘Het is onze burgerplicht ons bewust te zijn van het belang te leven in een rechtsstaat en daarom ook zelf als het kan alert te zijn en blijven in onze eigen omgeving’.

In zijn nieuwjaarstoespraak wees hij onder meer op de toenemende druk op politiediensten en andere hulpverleners, op de georganiseerde criminaliteit. Over die opmerkingen: ,,Vorig jaar is in onze gemeente voor de tweede keer een XTC-lab gesloten. Ik hoor dan iemand zeggen: ‘dat verbaast me niets’. Uit zo'n opmerking vind ik een afwachtende houding spreken, gelatenheid.”

,,Er wordt dan ook vaak gewezen naar de overheid: die moet zaken maar oplossen. Maar zo simpel is het niet. Een samenleving maak je samen. Dat doe je met elkaar, daar heb je zelf ook een aandeel in. Dat heb ik een beetje proberen uit te dragen.”

Quote

Er zijn te weinig woningen voor mensen met een kleine beurs.

Willem Gradisen

Woningbouw

Vooruitkijkend naar het nieuwe jaar ziet Gradisen een paar belangrijke onderwerpen. ,,Vooral de woningbouw. Daar moet veel gebeuren. Er zijn te weinig woningen voor mensen met een kleine beurs. De mogelijkheden die daarvoor zijn moeten we zo goed mogelijk benutten.”

Onderscheiding

In het drukbezochte Môks café was er, naast muziek en dans, de gemeentelijke speld van verdienste voor Richard Meeussen, eigenaar en ‘gezicht’ van herberg en restaurant ’t Zwaantje. Meeussen werd ook onderscheiden omdat hij zich al jaren in zet voor diverse organisaties en projecten in Mook en Middelaar, maar ook in buurgemeente Berg en Dal.

Zo was hij in 2004 één van de initiatiefnemers van een samenwerkingsverband van restaurateurs: het Kiste Trui Gilde. Hij was een van de initiatiefnemers voor de herbouw van de Boskapel op de Biesselt. In 2001 stond hij mede aan de wieg van de Stichting Toerisme & Recreatie (STER).

  1. Mookenaar (43) stak 40 keer met schroevendraaier in op ex, moeder én stiefvader: 14 jaar cel geëist

    Mookenaar (43) stak 40 keer met schroeven­draai­er in op ex, moeder én stiefvader: 14 jaar cel geëist

    ARNHEM - Tegen een 42-jarige man uit Mook is in hoger beroep een gevangenisstraf van 14 jaar geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de Mookenaar zijn ex-vriendin, haar moeder en haar stiefvader proberen te vermoorden in hun woning in Arnhem. Daarbij stak hij zijn ex tien keer met een schroevendraaier. Haar ouders die de dochter te hulp schoten kregen ieder ook vijftien steken met het gereedschap.

Nijmegen e.o.