Volledig scherm
Molenhoek Gemeenschapshuis De Wieken. Molenhoeks Makkie heeft eigen lied. Burgemeester Gradisen heeft het geschreven en zingt het. © Theo Peeters

Burgemeester van Mook maakt en zingt lied voor Molenhoeks Makkie

MOLENHOEK - Hij schreef de tekst, de muziek en bracht gisteravond in gemeenschapshuis De Wieken het lied ook nog zelf ten gehore. Burgemeester Willem Gradisen van Mook zong daar zijn nummer 'Molenhoeks Makkie'.

Het lied gaat over het jaarlijkse hardloopevenement in Molenhoek. Aan de editie van 20 en 21 oktober is een wedstrijd toegevoegd: het NK cross voor bestuurders. 

Burgemeesters en wethouders uit heel Nederland bepalen dan wie van hen de snelste is. Gradisen is dit jaar tijdens het Molenhoeks Makkie gastheer voor collega-bestuurders en kan daardoor, anders dan bij eerdere edities, langs het parcours geen muziek maken.  

Toch muzikaal aanwezig

Dat probleem is nu ondervangen. Peter-Jan Mol, bestuurslid van het Makkie, daagde de burgemeester, al jaren zanger en gitarist, uit om een lied te maken. De gedachte: zo kan Gradisen muzikaal toch aanwezig zijn. 

,,Ik heb vaker nummers geschreven", zei Gradisen die in De Wieken prima bij stem was. ,,Ik had binnen een kwartier de basis staan. Het lied moest tempo hebben, makkelijk mee te zingen zijn en er moest veel rijmen op 'makkie'."

De burgemeester bood de cd van het nummer, dat in een studio is opgenomen, gisteravond aan aan de organisatie van het Molenhoeks Makkie. Het nummer is via de organisatie verkrijgbaar en te downloaden en hieronder te luisteren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.