Volledig scherm
Molenhoek Gemeenschapshuis De Wieken. Molenhoeks Makkie heeft eigen lied. Burgemeester Gradisen heeft het geschreven en zingt het. © Theo Peeters

Burgemeester van Mook maakt en zingt lied voor Molenhoeks Makkie

MOLENHOEK - Hij schreef de tekst, de muziek en bracht gisteravond in gemeenschapshuis De Wieken het lied ook nog zelf ten gehore. Burgemeester Willem Gradisen van Mook zong daar zijn nummer 'Molenhoeks Makkie'.

Het lied gaat over het jaarlijkse hardloopevenement in Molenhoek. Aan de editie van 20 en 21 oktober is een wedstrijd toegevoegd: het NK cross voor bestuurders. 

Burgemeesters en wethouders uit heel Nederland bepalen dan wie van hen de snelste is. Gradisen is dit jaar tijdens het Molenhoeks Makkie gastheer voor collega-bestuurders en kan daardoor, anders dan bij eerdere edities, langs het parcours geen muziek maken.  

Toch muzikaal aanwezig

Dat probleem is nu ondervangen. Peter-Jan Mol, bestuurslid van het Makkie, daagde de burgemeester, al jaren zanger en gitarist, uit om een lied te maken. De gedachte: zo kan Gradisen muzikaal toch aanwezig zijn. 

,,Ik heb vaker nummers geschreven", zei Gradisen die in De Wieken prima bij stem was. ,,Ik had binnen een kwartier de basis staan. Het lied moest tempo hebben, makkelijk mee te zingen zijn en er moest veel rijmen op 'makkie'."

De burgemeester bood de cd van het nummer, dat in een studio is opgenomen, gisteravond aan aan de organisatie van het Molenhoeks Makkie. Het nummer is via de organisatie verkrijgbaar en te downloaden en hieronder te luisteren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Voor iedereen schadevergoeding na overstroming Lob van Gennep’

    ‘Voor iedereen schadever­goe­ding na overstro­ming Lob van Gennep’

    MOOK/GENNEP - Mocht de Maas overstromen en inwoners daarbij schade aan hun huizen oplopen, dan moet iedereen in de Lob van Gennep in aanmerking komen voor schadevergoeding. Daarvoor pleit de stuurgroep die momenteel nadenkt over het veiliger maken van het gebied bij hoogwater. Er bestaat nu al een schadevergoedingsregeling, maar wie zijn huis na 1996 heeft gebouwd of verbouwd, komt daar niet voor in aanmerking. Dat moet veranderen.

Nijmegen e.o.