Volledig scherm
Ook mindervaliden kunnen straks de natuur in op de Mookerheide. Op Heumensoord ligt al een 'familiepad' van 2 kilometer. © Natuurmonumenten

Dankzij familiepad kunnen ook mindervaliden genieten van natuur Mookerheide

MOOK - Vereniging Natuurmonumenten opent komend voorjaar op de Mookerheide een wandelroute die ook voor mindervaliden geschikt is. Op Heumensoord ligt sinds enkele maanden al zo’n ‘familiepad’. 

De vereniging wil natuur toegankelijker maken voor iedereen. Dankzij een financiële injectie van de Nationale Postcode Loterij van 1,9 miljoen euro zijn inmiddels in verschillende natuurgebieden 27 routes geschikt gemaakt voor mindervaliden. Daar komen de komende maanden nog dertien wandelpaden bij. 

Om deze routes geschikt te maken voor mensen met een lichamelijke beperking, worden paden verhard en voorzien van nieuwe bewegwijzering. Ook worden er bankjes en nieuwe informatieborden geplaatst. 

,,Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een bezoek aan de natuur mensen gelukkiger én gezonder maakt’’, vertelt Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten. ,,Wij vinden dat iedereen de kans moet hebben om van de natuur te genieten. Oók de vier miljoen Nederlanders voor wie het, door een beperking, niet vanzelfsprekend is om de natuur in de gaan.”

Op de website natuurmonumenten.nl/routes zijn de routes te downloaden. Naast Heumensoord en straks ook de Mookerheide, kunnen mindervaliden in deze regio terecht op een route op Planken Wambuis bij Ede en vanaf november op de Posbank bij Rheden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Voor iedereen schadevergoeding na overstroming Lob van Gennep’

    ‘Voor iedereen schadever­goe­ding na overstro­ming Lob van Gennep’

    MOOK/GENNEP - Mocht de Maas overstromen en inwoners daarbij schade aan hun huizen oplopen, dan moet iedereen in de Lob van Gennep in aanmerking komen voor schadevergoeding. Daarvoor pleit de stuurgroep die momenteel nadenkt over het veiliger maken van het gebied bij hoogwater. Er bestaat nu al een schadevergoedingsregeling, maar wie zijn huis na 1996 heeft gebouwd of verbouwd, komt daar niet voor in aanmerking. Dat moet veranderen.

Nijmegen e.o.