Boswachter Ellen Luijks bij de nu nog kale vlakte van De Diepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Ellen Luijks bij de nu nog kale vlakte van De Diepen. © Theo Peeters

De Diepen: nu een kale vlakte,
straks een drassig paradijs voor insecten

MILSBEEK - Er is verbeelding voor nodig om het nu al te zien. Aan de Zwarteweg in Milsbeek keert een moerasgebied terug zoals dat er een eeuw geleden ook lag. Met subtiele stroompjes en honderden bloemen- en plantensoorten. ,,Het wordt een paradijs voor insecten", voorspelt boswachter Ellen Luijks. 

7 reacties

 • Biker

  4 jaar geleden
  In Milsbeek kun je straks lachen als je buiten wilt zitten in de zomer, word je lekgestoken. Veel stilstaand water dat word een muggenexplosie. Nog meer horren plaatsen dan maar...
 • Thijssen

  4 jaar geleden
  Nu nog wat mooie windmolens op de achtergrond, en de regio kan zich daadwerkelijk iets 'groener' gaan noemen naar de buitenwereld :)
 • observer

  4 jaar geleden
  Hoe dom kun je zijn, om voortplanting plaatsen  aan te leggen, voor schadelijke  en gevaarlijke insecten, terwijl er wordt geadviseerd, om rond het huis te zorgen ,dat er geen stilstaand water plaatsen zijn i.v.m. muggenplaag.? 
 • Nonkel

  4 jaar geleden
  Kunnen we ook een drassig paradijs voor zeikcylinders en azijnpissers aanleggen?
 • Dion

  4 jaar geleden
  4 maanden! lang graafmachines om dit te maken...ik hoop maar dat ze de graafmachines groen geverfd hebben voor ze begonnen....Hoeveel liter diesel heeft dit gekost?