Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Ellen Luijks bij de nu nog kale vlakte van De Diepen. © Theo Peeters

De Diepen: nu een kale vlakte,
straks een drassig paradijs voor insecten

MILSBEEK - Er is verbeelding voor nodig om het nu al te zien. Aan de Zwarteweg in Milsbeek keert een moerasgebied terug zoals dat er een eeuw geleden ook lag. Met subtiele stroompjes en honderden bloemen- en plantensoorten. ,,Het wordt een paradijs voor insecten", voorspelt boswachter Ellen Luijks. 

Maar zover is het nog niet. Wie nu De Diepen bekijkt, ziet vooral een kale vlakte van 50 hectare, waar graafmachines vier maanden lang 40 centimeter van de bodem schraapten om die voedselarmer te maken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bezwaarmakers wonen te ver van mountainbikeroute, bezwaren afgewezen
    PREMIUM

    Bezwaarma­kers wonen te ver van mountainbi­ke­r­ou­te, bezwaren afgewezen

    MOOK - De bezwaren tegen de aanleg van een mountainbikeroute door de bossen van Mook zijn door de gemeente afgewezen. Dat gebeurde op advies van de onafhankelijke bezwarencommissie, die het gros van de bezwaren ongegrond verklaarde, omdat de ‘mountainbikeroute geen gevolgen van enige betekenis met zich mee zal brengen voor de indieners'. Anders gezegd: ze wonen er te ver - tussen de 336 en 580 meter - vanaf.

Nijmegen e.o.