Volledig scherm
Coatinc staat onder verscherpt toezicht. Omwonenden klagen over stank en een blauwe walm. © Theo Peeters

De nieuwe gevel van verzinkerij Coatinc moet zorgen voor minder overlast

MOOK - Coatinc heeft bij de gemeente Mook en Middelaar een vergunning aangevraagd om de gevel van het bedrijf aan te pakken. Nieuwe gevelplaten moeten ervoor zorgen dat de overlast van geluid en eventuele emissie van dampen afnemen.

De maatregel komt voort uit het plan van aanpak dat het bedrijf, op last van de gemeente Mook en Middelaar, in mei inleverde.

Vallend staal

De onderneming, bij industrieterrein Korendal tussen Mook en Molenhoek, verzinkt en poedercoat materialen. Mensen die in de omgeving wonen, hebben veelvuldig geklaagd over het geluid van vallend staal in de nacht en hun zorgen geuit over een walm die zij waarnamen boven het pand.

Coatinc Mook staat al bijna een jaar onder verscherpt toezicht. De gemeente en de Regionale Uitvoeringsdienst Limburg Noord hebben verschillende, onaangekondigde controles uitgevoerd. Het bedrijf is eerder aangesproken op nachtelijke geluidsoverlast. Als het bedrijf opnieuw in de fout gaat, hangt het een dwangsom boven het hoofd die kan oplopen tot 10.000 euro.

Niet verhuizen

Coatinc kwam op 15 mei met een plan om structurele verbeteringen door te voeren in de bedrijfsvoering, het gebouw en het terrein.

Omdat Coatinc nu bereid is te investeren in kostbare maatregelen, die op kunnen lopen tot vele miljoenen, heeft het er alle schijn van dat het bedrijf niet van plan is uit de gemeente Mook en Middelaar te verhuizen. Omwonenden zouden niets liever zien.

Coatinc erkent dat de vergunning voor de gevel is aangevraagd, maar wil verder geen commentaar geven op de stand van zaken van andere maatregelen. Coatinc is een internationaal bedrijf met in Nederland onder meer vestigingen in Alblasserdam en De Meern.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.