Volledig scherm
PREMIUM
Het gebied waar eventueel de schuif in de dijk komt, tussen de rotonde in de N271 en het bedrijf CNC. © Theo Peeters

Deze drie versies van de Lob van Gennep blijven over

MOOK -Wat gebeurt er met Milsbeek en omgeving in geval van extreem hoogwater? Na lang nadenken heeft de stuurgroep Lob van Gennep een selectie gemaakt uit 12 scenario's. Drie blijven er over. De beruchte optie met de schuif in de dijk is er één van.

Een tunnel vol Maaswater van Eijsden naar de Oosterschelde. Een tunnel onder het Reichswald door. Waterberging bij het Koningsven. Het zijn zomaar wat achterhaalde oplossingen om hoogwater op te vangen waar een streep door gaat, als het aan de stuurgroep Lob van Gennep ligt.

Lob van Gennep is een project dat het gebied tussen Mook en Gennep beter moet beschermen tegen hoogwater.

Drie mogelijke oplossingen liggen nu nog op tafel: hogere dijken, drempel(s) in de dijk, of nog hogere dijken maar dan wel met een schuif in de dijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Mookenaar (43) stak 40 keer met schroevendraaier in op ex, moeder én stiefvader: 14 jaar cel geëist

    Mookenaar (43) stak 40 keer met schroeven­draai­er in op ex, moeder én stiefvader: 14 jaar cel geëist

    ARNHEM - Tegen een 42-jarige man uit Mook is in hoger beroep een gevangenisstraf van 14 jaar geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de Mookenaar zijn ex-vriendin, haar moeder en haar stiefvader proberen te vermoorden in hun woning in Arnhem. Daarbij stak hij zijn ex tien keer met een schroevendraaier. Haar ouders die de dochter te hulp schoten kregen ieder ook vijftien steken met het gereedschap.

Nijmegen e.o.