Volledig scherm
Eerste indruk van de nieuwe Jan Linders in Mook. © JAVO Vastgoed

Discounter in Mook? Nee: Jan Linders

MOOK - Supermarkt Jan Linders komt naar Mook. Er gaat een oud café voor tegen de vlakte. De gevreesde discounter komt er dus niet.

Volgens ontwikkelaar JAVO uit Ottersum heeft Jan Linders een langjarige huurovereenkomst gesloten. De winkel komt op de plek van het oude café De Poort van Limburg, aan de Rijksweg vlakbij het gemeentehuis. JAVO verwacht over enkele maanden te kunnen beginnen met de sloop.

Wanneer de nieuwe winkel er staat, is nog onduidelijk.

Dat er plannen waren voor een winkel op de plek van De Poort, was al langer duidelijk. JAVO had het altijd over de komst van een discounter. Niet iedereen in Mook zag dat zitten: de Plus van Wim Voet zou de concurrentie gegarandeerd verliezen was de gedachte, waarmee Mook een sociaal betrokken ondernemer kwijt zou raken.

Dat er geen discounter komt, heeft te maken met welstandsregels voor het ontwerp van het gebouw. Mook wilde alleen toestemming geven aan een ontwerp 'dat niet paste bij de gewenste uitstraling van deze discountformule'. 

Vervolgens kwam Jan Linders in beeld, meldt JAVO.

  1. Mookenaar (43) stak 40 keer met schroevendraaier in op ex, moeder én stiefvader: 14 jaar cel geëist

    Mookenaar (43) stak 40 keer met schroeven­draai­er in op ex, moeder én stiefvader: 14 jaar cel geëist

    ARNHEM - Tegen een 42-jarige man uit Mook is in hoger beroep een gevangenisstraf van 14 jaar geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de Mookenaar zijn ex-vriendin, haar moeder en haar stiefvader proberen te vermoorden in hun woning in Arnhem. Daarbij stak hij zijn ex tien keer met een schroevendraaier. Haar ouders die de dochter te hulp schoten kregen ieder ook vijftien steken met het gereedschap.

Nijmegen e.o.